Haku

eKirjasto UKK

Mikä on Pohjoisen eKirjasto?

Pohjoisen eKirjasto on Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteistyössä rakentama e-palvelukokonaisuus, jonka kautta alueen kaikille asukkaille tarjotaan yhtäläinen e-aineistokokoelma. Pohjoisen eKirjastossa ovat mukana seuraavat kirjastokimpat ja kuntien kirjastot:

  • Joki-kirjastot - Alavieska, Haapajärvi (& Pyhäjärvi), Haapavesi, Kalajoki, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pyhäntä, Reisjärvi, Sievi, Siikalatva, Ylivieska
  • Kainet-kirjastot - Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Suomussalmi
  • Lapin kirjasto - Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Simo, Sompio (Sodankylä, Pelkosenniemi, Savukoski), Tervola, Tornio, Tornionlaakso (Pello ja Ylitornio), Utsjoki (Pedar Jalvi kirjasto)
  • OUTI-kirjastot - Hailuoto, Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala
  • Sotkamon kirjasto

Takaisin sivun alkuun

Mitä Pohjoisen eKirjasto sisältää?

Pohjoisen eKirjastossa on e-kirjoja, e-äänikirjoja, e-lehtiä, suoratoistettavaa musiikkia, taidemusiikin dokumentteja, oopperaa ja balettia, soitonopetusvideoita ja elokuvia. E-aineistot jakautuvat yhdeksään eri palveluun. Linkit palveluihin sekä ohjeet palveluiden käyttöön löydät oman kirjastosi verkkokirjastosta.

Takaisin sivun alkuun

Miten pääsen käyttämään Pohjoisen eKirjaston e-aineistoja?

Pääset käyttämään Pohjoisen eKirjaston e-aineistopalveluita, jos sinulla on Kainuun, Lapin tai Pohjois-Pohjanmaan kunnan tai kaupungin kirjaston kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi. Palveluvalikoiman löydän oman kirjastosi verkkokirjastosta eKirjasto-välilehdeltä
Joki-kirjastot
Kainet-kirjastot
Lapin kirjasto
OUTI-kirjastot
Sotkamon kirjasto

Takaisin sivun alkuun

Missä voin käyttää Pohjoisen eKirjaston e-aineistoja?

ePress-sanomalehtipalvelu on rajattu käytettäväksi kirjastossa. Kahdeksaa muuta palvelua voit käyttää missä itse oletkin, kunhan sinulla on käytettävissä laite ja verkkoyhteys. Osa palveluista on rajattu käytettäväksi vain Suomen rajojen sisäpuolella (mm. elokuvapalvelut).

Takaisin sivun alkuun

Millä laitteella e-aineistot toimivat?

E-palveluja voit käyttää tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tarvitset myös verkkoyhteyden.

Takaisin sivun alkuun

Paljonko e-aineistojen käyttäminen maksaa?

Pohjoisen eKirjaston tarjoamien e-palvelujen käyttö on kirjaston asiakkaille maksutonta.

Takaisin sivun alkuun

Onko palveluista olemassa sovelluksia?

Osasta palveluista on saatavilla maksuton sovellus Play-kaupassa ja App-storessa. Ellibs-sovellus, OverDriven Libby-sovellus ja PressReader-sovellus toimivat kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Naxos Music Libraryn sovelluksen käyttöön tulee luoda erillinen tunnus palvelun selainversiossa.

Takaisin sivun alkuun

Miksi en pääse kirjautumaan e-palveluun?

Tarkista pin-koodisi toimivuus kirjautumalla omaan verkkokirjastoosi. Jos et pääse kirjautumaan omaan verkkokirjastoosi, ongelma on todennäköisesti pin-koodissasi tai verkkokirjastossa. Jos pääset kirjautumaan verkkokirjastoon, mutta et e-palveluun, ongelma on todennäköisesti e-palvelussa. Ota molemmissa tapauksissa yhteys lähikirjastoosi.

Takaisin sivun alkuun

E-kirja ei avaudu/lataudu. Mitä teen?

Varmista, että käytät päivitettyä selainta tai sovellusta. Kokeile kirjautua palvelusta ulos ja uudelleen sisään. Kokeile hetken kuluttua uudelleen. Mikäli nämä eivät tepsi, ota yhteyttä palvelun palautelomakkeen kautta tai palvelussa kerrottuun tukiosoitteeseen tai lähikirjastoosi.

Takaisin sivun alkuun

Missä voin antaa hankintaehdotuksen?

Voit antaa hankintaehdotuksia verkkokirjaston hankintaehdotus-lomakkeella tai omassa lähikirjastossasi, joka toimittaa ehdotukset eteenpäin aineistonvalitsijoille.

Takaisin sivun alkuun

Mihin käyttämäni palvelu katosi?

Vuodenvaihteessa 2022-2023 e-palveluvalikoimassa tapahtuu muutoksia. Ajantasaisen palveluvalikoiman näet oman verkkokirjastosi eKirjasto-välilehdellä.

Takaisin sivun alkuun

Mistä saan tarvittaessa lisäapua?

Saat tarvittaessa lisäapua e-palvelujen käyttöön oman verkkokirjastosi eKirjaston ohjeet-välilehdeltä. Suurimmassa osassa e-palveluita on omat ohjesivustot, palautekanava tai tukiosoite. Mikäli näistä ei ole apua, ota yhteyttä omaan lähikirjastoosi.

Takaisin sivun alkuun

Miksi lainani ja varaukseni hävisivät Ellibsistä/OverDrivesta?

Todennäköisin syy on vaihtunut kirjastokortti. Lainat ovat e-palvelussa vanhan kortin tietojen takana. Ota yhteys Ellibsin tukeen tai OverDriven osalta lähikirjastoon ja kerro sekä vanhan että uuden kortin numerot. Lähikirjasto ottaa yhteyttä eKirjaston vastuuhenkilöihin, jotka siirtävät lainat ja varaukset vanhalta kortilta uudelle. Jos kyseessä ei ole kortinvaihtaminen, ota yhteys lähikirjastoon.

Takaisin sivun alkuun

Miksi eMagzissa on vähemmän lehtiä luettavana?

Lehtien lisenssimäärä on hieman edellisvuotta pienempi kustannusten kasvun vuoksi.

Takaisin sivun alkuun